„Славия“ стартира редовни тренировки по програмата „Детска атлетика“

Столичният клуб по лека атлетика „Славия“ започна тренировки на подготвителна група с деца от 5 до 10 години.

Първото занимание се проведе на базата на стадион „Славия“ в квартал „Овча купел“ на 23 юни, като бе използвано новото оборудване на клуба, закупено с помощта на програмата за  развитие на детско-юношеския спорт  на Столична Община.

Тренировките съответстват с принципите на програмата „Детска атлетика” на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) и се провеждат под формата на състезателни игри със забавен характер, като оборудването е съставено от препятствия от мек материал, конуси и стойки, стълбичка за скачане, копия, дискове и чукове имитиращи истинските уреди. Чрез уредите от комплекта могат да се обучават всички видове дисциплини от леката атлетика от най-ранна детска възраст.

Детската група се занимава под ръководството на инструктора по програма на ИААФ „Детска Атлетика“  Ради Ралев, дългогодишен състезател на „Славия“ и национален шампион на 60м препятствено бягане, който изкара курса организиран от БФЛА през месец май.

Така хиляди деца от западната част на София ще имат възможност да тренират лека атлетика без да пътуват до пренаселения национален стадион в центъра или атлетическата база на НСА в Студентски град.

За повече информация и записвания за тренировки може да намерите на уеб сайта на клуба www.slavia-bg.net  и на фейсбук страницата mvp slavia.

Share Button