Обновени стартови списъци за турнира „Самарско знаме”

Турнирът „Самарско знаме“, които е насрочен за 9 юни на стадион „Берое“ в Стара Загора, ще бъде атлетическото събитие на седмицата в България.

Организаторите публикуваха предварителните стартови списъци, но вече някои промени, а до началото на турнира може да се информирате за участниците тук

Най-много записани участници има в спринтовите дисциплини при мъжете, където на 100 м Денис Димитров ще гони олимпийски норматив в конкуренцията на рекордьора на Оман Баракам Мубарак и състезатели от Бахрейн, Сърбия, Румъния и Македония. Двамата са записани и на 200 м. Там ще бъде най-бързият българин в тази дисциплина за 015-а Красимир Брайков и многократния шампион Петър Кременски.

В дългия спринт зрителите на стадион „Берое“ ще наблюдават Али Хамис, които постигна сензационното 44.55 и вече е един от кандидатите за олимпийски финал в Рио.

Надбягването на 800 м привлича с името на Митко Ценов, който рядко бяга 800 м и има 1:53.09 от 2012-а. Там скоростната си издръжливост ще пробва и рекордьорът на 2000 м стипълчейз за юноши Иво Балабанов.

В най-силната дисциплина – троен скок мъже отпаднаха двама от най-добрите българи Румен Димитров и Живко Петков, но остават Златозар Атанасов, Георги Цонов и Момчил Караилиев. В другия хоризонтален скок – на дължина отново се вижда името на Цонов в компанията наа двма българи с лични резултати над 8 метра – Даниел Добрев и Денис Ерадири.

В скока на височина при мъжете Тихомир Иванов ще гони нормата за Рио в компанията на сърби, македонец и румънец,а на гюле Георги Иванов и Радослава Мавродиева нямат конкуренция.

Интересно състезание се оформя на копие за мъже, където най-добрият българин в момента ще хвърля с тренора си Кольо Нешев, който пък е рекордьор на България. Фаворит обаче е румънецът Барта Левенте.

С поглед към Бразилия е и Инна Ефтимова, която миналата година остана само на 0.01 секунди от билет за олимпийските игри на 100 м.

Най-сериозната съперничка на Ефтимова е румънката Андреа Огреазану и Надежда Рачева.

Шампионката на 400 м и 800 м в зала за 2016-а Катя Христова е записана наа двете дисциплини, а имениатат й съотборничка Ваня Стамболова ще бяга само 800 м.

Младата ни надежда в бяганията на средни идълги разстояния Лиляна Георгиева е записана в цели три дисциплини 400 м, 800 м и 1500 м, а на коя от трите ще участва все още няма информация.

Ако Георгиева бяга на 1500 м това ще бъде едно наистина много интересно бягане, тъй като там фигурират имената на Силвия Дънекова, Милица Мирчева и Диляна Минкина.

В скока на височина Мирела Демирева специално се прибра в България от базата си в Холандия, за да участва на турнира.

Share Button