Дубъл за Антонио Иванов на шампионата за младша възраст

Антонио Иванов защити реномето си на най-бърз сред юношите до 18 години и спечели титлата на 100 м и изведе щафета 4х100 м на отбора си Атлетик – София до първото място след драматичен финал на националния шампионат в София на 4 юни.

Антонио беше с първи резултат в сериите с 11.06 (-0.2). На финала Иванов трябваше да се бори с 15-годишния талант от  „Академик – София“ Веселин Живков, но в последните метри узакони предимството си с 10.70 срещу 10.94 на Живков и 11.01 на Любомир Атанасов (Джордан – Благовград).

И за тримата тези резултати щяха да са лични рекорди, ако не беше по-силния от допустимия от правилника попътен вятър от 2.4 метра в секунда.

Истинската си сила на класен спринтьор Антонио показа на щафетата, където бяга на последне пост и пое палката на трета позиция с пасив от 5-10 метра след отборите на „Левски – София“ и „Черно море Атлетик – Варна“ . Иванов навакса изоставането и Иво Песев (ЧМ Вн) и Валентин Георгиев (Лев) като спря фотофиниша на 44.51 за втория си златен медал.

„Левски“ и „Черно море Атлетик“ пък завършиха за 44.65 и отново за този ден се дадоха 2 комплекта медали.

Share Button