Стотици деца се запознаха с леката атлетика и Тереза Маринова

Името на олимпийската шампионка Тереза Маринова привлече над 700 деца на стадиона на Национална спортна академия на 28 май (събота).

Седмият турнир „Тереза Маринова и приятели“ се организира от олимпийската ни шампионка на троен скок от Сидни 2000 и постигна основната си цел – да представи леката атлетика сред подрастващите деца от 5 до 12-годишна възраст.

Спортният празник, който предлагаше атрактивни дисциплини за бъдещите атлети, събра деца, родители, треньори, учители по физическо или просто приятели и фенове на Тереза Маринова от цялата страна.

Рекордният брой на децата удължи програмата с два часа и надпреварите продължиха от 9:00 до 17:00 часа.

По време на турнира децата бяха наградени и поздравени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, ректора на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, ръководителят на катедра „Лека атлетика“ при НСА проф. Стефан Стойков и самата Тереза Маринова, която раздаде хиляди автографи и снимки.

Всички деца получиха фанелки и напитка от организаторите, а най-добрите шест във всички дисциплини бяха наградени.

За най-добър отбор на турнира беше обявен „Хеброс“ – Харманли, а неговите ръководители получиха спортно оборудване, с което да подпомогнат тренировките на децата.

Share Button