„Самарско знаме“ с рекорден награден фонд, „Павел Павлов“ няма да се проведе

Организаторите на възродения международен турнир „Самарско знаме“ обявиха рекорден награден фонд за атлетическо състезание на стадион за 2016-а година.

Надпреварите на стадион „Берое“ в Стара Загора ще се състоят на 9 юни, като се очаква най-добрите български атлети да стартират в компанията на конкуренти от няколко страни.

Дисциплините на турнира са 16, а първите три места във всяка ще донесат на призьорите 1000 лв за 1-во място, 600 лв за 2-ро място и 400 лв за 3-то място. Отделно ще има по 2000 лв за най-добрите постижения при мъжете и жените, което прави общо 36 000 лв общ награден фонд.

Повече парични премии за атлетическо състезание в България ще се раздадат само на маратона на София (около 60 000 лв) на 9 октомври и на миналия на 15 май маратон на Варна, където имаше 44 парични награди на обща стойност 49 000 лв.

Програмата на турнир „Самарско знаме“ вижте тук

На другия полюс е най-силния турнир в България в периода 2008-2012 година „Павел Павлов“. На 12 юни трябваше да бъде десетото издание състезанието, което събираше олимпийски, световни и европейски звезди, и беше наследник на легендарния турнир за наградите на вестник „Народна младеж“.

Днес (26 май) организаторите обявиха, че няма достатъчен финасов ресурс, за да се реализира проявата, която беше в категория „Класик“ на Европейската атлетика преди години, а десетото издание се отлага за по-добри времена.

Share Button