Тереза Маринова ще зарадва деца за седми път

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова организира турнир за деца за седма поредна година на 28 май.

Това обяви Маринова на пресконференция в София на 25 май (сряда). Легендарната атлетка, която има световен рекорд за девойки, както и световна, и олимпийска титла в зала, създаде турнира „Тереза Маринова и приятели“ през 2010-а.

Събитието набра популярност през последните години и стотици деца от страната, Сърбия и Румъния участваха в атлетическите надпревари адаптирани за подрастващи.

Маринова разкри на пресконференцията, че през 2016-а година ще има отборно състезание, а най-добрият тим ще получи за награда оборудване, за да може да привлича повече деца за редовни тренировки по лека атлетика.

Друга новина, която съобщи организаторката е, че турнирът ще се провежда два пъти годишно, а едно от изданията ще бъде извън София.

Над 600 деца от 5 до 12 годишна възраст се очаква да вземата участие в турнира. Всички деца дошли на стадиона ще бъдат записани, а за и-мейла за предварителни заявки и програма за състезаноето може да видите тук

Share Button