Карамаринов получи ново признание за развитието на балканската атлетика

Президентът на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Добромир Карамаринов откри първото международно състезание на новата писта в албанския град Елбасан на 21 май.

По-рано през тази година Карамаринов беше в града, за да подкрепи използването на стадиона за лека атлетика, а няколко месеца по-късно на същия стадион се проведе и международен турнир с няколко национални рекорда.

IMG_2396

По този повод кметът на град Елбасан, който се намира в централната част на Албания, Куазим Седжини връчи сертификат за почетен гражданин на Карамаринов.

Българинът оглави балканската атлетическа организация, която бе във финансов колапс, в края на 2010-а година и оттогава АБАФ се разрастна до 16 страни-членки (през юни се очаква Косово да стане 17-ия член на асоциацията), увеличи календара на официалните състезания и учреди Балканска атлетическа гала.

Албания бе една от най-изоставащите атлетически федерации в света, но през 2014-а в страната се проведе балкански шампионат по полумаратон в пристанищния град Дурас, а Карамаринов бе обявен за почетен гражданин на населеното място.

Освен фунцията на президент на АБАФ и БФЛА, Добромир Карамаринов е първи вице-президент на Европейската атлетика.

Share Button