Грациите могат ли да тичат?

Цвети Кирилова ни убеди, че бягането е универсален начин за подготовка за всеки спорт.

В традиционното съботно бягане на 5 км  в Южния парк в София, организирано от 5kmrun, известната атлетка и треньорка Цветелина Кирилова докара националния отбор по художествена гимнастика – девойки.

Цвети отговаря за физическата подготовка на националките по художествена гимнастика – всички възрастови групи, и грациите я обожават, въпреки тежките тренировки. Така в събота порцията им бе 5 километра, което не е никак малко за гимнастички. Момичетата, които доведе тя в Южния парк, са на възраст 12 – 14 години и са бъдещето на художествената ни гимнастика. Самата Цвети редовно (когато има възможност) участва в съботното 5-километрово бягане и поддържа страхотна спортна форма.

А иначе победител при мъжете в София стана Методи Георгиев с 17:58 мин, а при жените – Снежина Стефанова с 19:20 мин.

Този път гост на състезанието бе и международният „Пробег за мир“. Факелната щафета минава през над 100 страни в света и се предава от ръка на ръка. Стартът й е бил на 24 февруари в Португалия, а финалът ще бъде на 8 октомври в Рим. Тази събота в Южния парк в София всеки, който искаше, можеше да заяви волята си за мир и да пробяга известно разстояние със запаления факел.

maraton_peace

Share Button