Шампиони в спринта преподаваха Детска атлетика в столично училище

Около 100 ученици от 55 СОУ „Петко Каравелов“ в столичния квартал Дървеница се включиха в спортен празник посветен на програмата на ИААФ „Детска атлетика“ на 19 май. Събитието бе организирано от Българска федерация лека атлетика и СКЛА „Академик“.

Многократната шампионка в спринта от балкански и национални шампионати Моника Гачевска и старши треньора на клуба Христо Стоянов (наставник на европейския шампион и национален рекордьор на 400 м в зала Илия Дживондов) ръководеха състезанията на децата с помощта на настоящите шампиони и медалисти от „Академик“ – братята Веселин и Мартин Живкови, един от бързите българи при мъжете Силян Георгиев и още няколко състезатели от клуба.

Гачевска завърши успешно курса по програмата „Детска атлетика“ през 2013-а година и през последните три години тренира стотици млади атлети на възраст от 4 години до юноши и девойки. Христо Стоянов е един от най-големите специалисти в спринта, а негови публикации за тренировката на елитни спринтьори излезе през 2015-а година в научното списание на ИААФ „New studies in Athletics”.

„Детската атлетика“ продължава на 21 май, когато ще се проведе атлетически празник с уредите от програмата в село Костенец.

Share Button