Русе – център на атлетиката

Град Русе домакинства няколко атлетически прояви от 11 до 14 май 2016-а година, като състезанията се състояха на реновирания градски стадион.

На 11 май в Русе се организира студентското първенство по лека атлетика, където участваха някой от най-добрите ни атлети.

Първото издание на турнир „Русе“ бе на 13 май, а Радослава Мавродиева реши да открие летния състезателен сезон и постигна много силен резултат.  На 14 май имаше още две атлетически надпревари – националния шампионат на 10 000 м с нов национален рекор на Лиляна Георгиева и титли на олимпийците ни Милица Мирчева и Йоло Николов, както и турнир „Младост“, който бе част от Международния атлетически ден – провел се в повече от 100 страни по целия свят.

Атлетически клуб „Локомотив – Русе“ съвместно с община Русе и ученическата спортна школа в града бяха инициатори на турнира за подрастващи – „Децата на Русе“ на 6 май.

Градът ще бъде и домакин на още две атлетически събития през есента – Международен шосеен пробег „Русе – Гюргево“ на 24 септември и финал на веригата състезания за млади таланти „Мтел атлетика за младежи“ на 30 септември.

Share Button