Добромир Карамаринов даде старта на първото офицално атлетическо състезание в Косово

Първият вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация Добромир Карамаринов даде старта на полумаратона в столицата на Косово – Прищина на 15 май.

Атлетическата федерация на Косово официално стана за член на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) през август 2015-а година, а след това бе приета и в Европейската атлетическа асоциация. Това е първото официално състезание в Косово под шапката на ЕА.

Карамаринов се срещна с президената местната федерация – Халил Сулеймани и президента на олимпийския комитет на страната – Бешим Хасани.

Olympic Committee

 

Федерацията е дала заявка за членство и в АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации), която ще бъде гласувана преди балканския шампионат за мъже и жени на 25-26 юни тази година. Президент на АБАФ е Добромир Карамаринов, а организацията е най-старата организирана атлетическа структура в Европа.

Атлети от Косово участваха извън класирането на балканския шампионат в зала през февруари. С приемането на Косово АБАФ вече ще има 17 членове – повече от Атлетическата асоциация на Южна Америка.

Share Button