Даниела Йорданова и националките по художествена гимнастика станаха инструктори по Детска атлетика

Поредният семинар по програмата на ИААФ „Детска атлетика“ се състоя на 12-13 май в София.

Семинарът, който се организира от БФЛА и Столична община, стартира на 12 май в спортен комплекс „Джей Кей“ в квартал „Бокар“ с лекции, а на 13 май, въпреки проливния дъжд на стадион „Раковски“ се проведе практическо занимание с бъдещи инструктори и … девическия национален отбор по художествена гимнастика.

1

С програмата се запознаха учители по физическо възпитание от София и треньори от няколко детски атлетически школи. Сред участниците бе една от най-добрите български атлетки Даниела Йорданова – национална рекордьорка в дисциплините от 2000 м до 10 000 м, медалиска и финалиска от европейски, световни първенства и олимпийски игри, както и Александрина Климентинова – бронзова медалиска на скок височина от световното първенство за девойки младша възраст от 2007 г.

40-годишната Йорданова сподели пред Atletikabg.com, че все още тренира активно и в момента се занимава с деца от школата на Цветелина Кирилова в София. Нейни възпитаници участваха в заниманията по програмата, който бяха част от семинара.

Цветелина Кирилова пък е треньорка по физическа подготовка на националните отбори по художествена гимнастика и включи в практическите занимания наследнички на златния ансамбъл.

Водещи на събитието бяха Иванка Кърпарова и многократната шампионка в спринтовите дисциплини – Моника Гачевска.

13227915_10206549122661947_1826252141_n

Share Button