Духът на Григор Христов „оживя“ в състезание

Първият мемориал „Григор Христов – Гришата“ предложи много емоции за всички присъстващи на националния стадион „Васил Левски“ в София на 11 май.

Турнирът започна с демонстративни състезания за спортни журналисти, атлетически звезди от близкото минало и приятели на Гришата, продължи с обедна сесия от веригата Мтел атлетика за младежи и завърши със състезания за 16-19 годишни юноши и девойки.

В трите дисциплини от сутринта – 100 м, 800 м и гюле (4 кг) се разгоряха много страсти и забавни моменти за любителите – приятели на Гришата. В тези състезания участваха представители на няколко медии, олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова, една от най-големите й конкурентки Ива Пранджева – носителка на титли и медали от световни и европейски първенства в хоризонталните скокове, Цветелина Кирилова – една от най-добрите атлетки на 400 м, 400 м с препятствия и 800 м и Яна Касова – бронзова медалиска на 100 м с препятствия от европейско първенство. На пистата и в сектора за гюле беше и първата ни олимпийска шампионка в леката атлетика – Иванка Христова, бившият елитен спринтьор Ивайло Каараньотов,  съпругата на Гришата – Сузи, както и някой от най-близките му приятели и колеги.

В състезанието на Мтел атлетика за младежи, което бе втори кръг от веригата, отново победители станаха пловдивчаните Мила Димитрова (Тракия 96 – Пловдив) при момичетата и Кирил Петков (СК Пранджева) при момчетата.

Стартовете от основната програма предложиха няколко качествени постижения, като най-силните резултати бяха на бегачите Иво Балабанов и Диляна Минкина на 3000 м.

За всички медалисти имаше фанелки с лика на Григор Христов – Гришата, а духът на известния спортен журналист отдал живота си на леката атлетика „оживя“ чрез това събитие.

Целта на събитието бе постигната – духът на Гришата бе стадиона със сигурност, защото имаше атлетика, спортна журналистика, олимпийски шампиони и положителни много емоции.

Share Button