Добромир Карамаринов с медал за олимпийски заслуги в Молдова

Президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов беше удостоен с медал за олимпийски заслуги от Молдовския олимпийски комитет на 10 май в Кишинев.

Престижната награда беше връчена на Карамаринов от двукратния олимпийски шампион на кану от игрите в Сеул 1988 г. Николае Джуравсчи, който оглавява местния олимпийски комитет и е член на парламента на Молдова.

Добромир Карамаринов, който е и президент на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и първи вицепрезидент на ЕА (Европейската атлетическа асоциация), беше на двудневно работно посещение в столицата на Молдова, което включваше срещи с министъра на спорта Виктор Зубку и президента на молдовската алетическа федерация Анатоли Балан.

Повод за посещението на българина, е че Молдова е единствената страна в Европа без синтетична писта за атлетика на открито. След дълги преговори с посредничеството на Карамаринов пистата на стадион „Динамо“ в Кишинев ще бъде покрита с модерна тартанова настилка. Проектът ще се финансира с помощта на програмата на МОК Олимпийска солидарност, Фондацията на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации), Европейската атлетика и фирмата Мондо.

Заедно с Карамаринов в Кишинев бе и президентът на Европейската атлетика Свен Арне Хансен.

Share Button