Деца и звезди ще се състезават за Гришата

Организаторите на първия мемориален турнир „Григор Христов – Гришата“ дадоха подробности за събитието, което ще се проведе на 11 май (сряда) от 9:00 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Първата олимпийска шампионка на България в леката атлетика Иванка Христова припомни за обаятелната личност на спортния журналист Григор Христов и го нарече енциклопедия на леката атлетика.

Президентът на СК „Юниверсал“ Юлиан Карабиберов каза, че освен мемориалите „Цветанка Христова“ и „Григор Христов“ клубът ще организира и семинар на тема „Детска атлетика“ на 12-13 май в спортен комплекс Бокар, както и детско атлетическо състезание на 1 юни.

Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика сподели, че Григор Христов е българинът присъствал на най-много атлетически състезания и с труда си е допринесъл много за развитието и популяризирането на леката атлетика в България и по света.

Състезанието ще започне сутринта със стартове за спортни журналисти и приятели на Гришата.

Олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова ще се изправи срещу европейската шампионка в зала в тази дисциплина и нейна конкурентка преди повечче от 15 години Ива Пранджева на …… гюле.

Двете бивши атлетки ще се състезават с бегачката Цветелина Кирилова и медалиската от европейско първенство Яна Касова, която е главен редактор на интернет сайт за лека атлетика.

В тези състезания ще бяга и шампиона по мотоциклетизъм Ангел Караньотов – син на един от най-бързите българи Ивайло Караньотов и актрисата Аня Пенчева.

Стартовете за журналисти на 100 м, 800 м и гюле (4 кг) ще съберат около 30 участника от 15 спортни редакции.

Основната част от турнира ще бъде от 11:30 до 17:00 часа, а записаните участници са над 250.

На пресконференцията присъстваха съпругата на Гришата и много негови приятели и възпитаници.

Share Button