Турнирът „Григор Христов – Гришата“ ще отбележи юбилея на именития журналист

Днес – 4 май 2016 г. Григор Христов щеше да навърши 80 години.

Спортен клуб „Юниверсал“ и Българска федерация лека атлетика организират първия атлетически турнир в памет на известния журналист, статистик и деятел Григор Христов – Гришата, който даде повече от 40 години от живота си на леката атлетика.

Гришата, както го познаваха хората от атлетическите среди, е българинът с най-много посетени атлетически състезания и стотици статии и коментари за леката атлетика.

На 9 май (понеделник) в 11:00 часа в пресклуб „България“ на националния стадион „Васил Левски“ организаторите ще обяват подробности за турнира, който започва от 9:00 часа на 11 май (сряда) и ще отбележи и 80-годишнината от рождението на Григор Христов.

Програмата на турнира ще започне с демонстративни състезания за спортни журналисти и приятели на Гришата на 100 м, 800 м и гюле, които ще завършат с обща снимка на всички дошли да уважат паметта на журналиста.

Основната програма на турнира ще започне от 12:00 часа с трибой за 11-13-годишни момичета и момчета по програмата „Мтел атлетика за младежи“ и ще продължи до 18:00 часа с различни дисциплини.

Цялата програмата за турнира вижте тук

Share Button