Най-добрите бегачи отново се срещат в Луковит и Койнаре

Над 200 атлети от 30 клуба ще бъдат в Луковит за 14-ото издание на мемориала „Веселин Даскалов“ в събота – 7 май.

Специализираният турнир за бягания на средни разстояния ще стане арена на интересни надпревари, в които ще участват някой от най-добрите ни бегачи.

Програмата в Луковит включва стартове на 800 м при момичетата, девойките и жените, а момчетата, юношите и мъжете ще бягат 1500 м. За по-малките участници деца от 5 до 11 години ще има състезания от 100 м до 400 м.

При мъжете ще участват медалистите от националните шампионати на 800 м и 1500 м в зала Алекс Василев (Юниверсал), Николай Първанов (Джордан) и Валентин Паскалев (Атлетик 90 Луковит). При жените фаворитка е Моника Георгиева (Локомотив 2010 Горна Оряховица). При юношите и девойките са записани най-добрите ни атлети като Иво Балабанов (Джордан), който се завърна от лагер в Кения, Спасимир Делибашев (Тракия – Пловдив), Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч), Александър Сръндев (Юниверсал), Диляна Минкина (Средногорски атлет – Пирдоп), Лиляна Георгиева (Тракия Пловдив) и Наталия Иванова (Атлетик 90 – Луковит).

AP_9365-1024x683

При юношите старша възраст Павел Танковски (Спартак Койнаре), който направи силно бягане на турнира „Борис Мулешков“  на 800 м на 28 април, ще се бори на 1500 м с домакините от Луковит Данчо Робертов и братята Даниел и Андрей Трифонови.

На 8 май (неделя) на 20 километра от Луковит керванът на бегачите се пренася в Койнаре, където ще се проведе 24-ото издание на мемориала „Митето“.

Дисциплините отново са от 400 до 1500 м за различните възрастови групи като програмата не включва мъже и жени.

Всички деца в малките възрастови групи ще получат грамоти от програмата на БФЛА за развитие на леката атлетика сред младите „Мтел атлетика за младежи“.

Наредбата и наградния фонд на турнира в Луковит вижте тук

 Наредбата и наградния фонд на турнира в Койнаре вижте тук

Share Button