Тереза Маринова даде старта на „Мтел – атлетика за младежи“

 

 Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова даде старта на първото състезание за 2016-та година на веригата „Мтел – атлетика за младежи“.

Турнирът за новите таланти в царицата на спортовете се проведе на националния стадион „Васил Левски“ в София. Сред гостите бяха многократната медалистка от европейски и световни първенства Ива Пранджева, полуфиналистката от олимпиадата в Пекин Цветелина Кирилова и носителката на много златни медали от държавни и балкански шампионати в спринта Моника Гачевска.

Въпреки студеното време талантливите атлети дадоха всичко от себе си в трибоя (60 м, скок на дължина и 800 м). Първо място в генералното класиране при момчетата спечели Кирил Петков (СК „Пранджева“) – 179 т, след него на стълбичката се наредиха Николай Димов („Тракия“) – 178 т и Иво Йорданов („Ч.Ч. Чендини“). При момичетата шампионка е Мила Димитрова („Тракия 96“) – 185 т, пред Емилия Рангелова („Академик“) – 181 т, и Изабел Крамарска („Рилски атлет“).

Стартът е даден. Пожелавам на всички млади таланти да покажат най-доброто от себе си в тази атрактивна верига от състезания. Леката атлетика е здраве и със сигурна, че всички ще го разберат„, заяви Тереза Маринова, която награди призьорите при момчетата и момичетата. Всички получиха специални грамоти, а първите трима при момичетата и момчетата медали и раници от Мтел.

Участие във веригата състезания „Мтел – атлетика за младежи“ и през тази година ще вземат момичета и момчета на възраст от 11 до 13 г. Набиращата популярност сред младите верига се организира за втора поредна година от БФЛА и водещия мобилен оператор Мтел. Тазгодишното издание на веригата включва 9 големи състезания в София, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Правец, Сливен и голям финал в Русе. По традиция ще има и много състезания в училищата в цялата страна, като всички ще могат да се информират за стартовете от новата Фейсбук страница на веригата. През 2015-а година във веригата участваха 4000 ученици. Целта на организаторите тази година е тази бройка да достигне до 10 000.

Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button