Глазгоу приема европейското първенство в зала през 2019-а

Съветът на Европейската атлетика взе няколко важни решения за състезателния календар в следващите години на заседание, което се проведе на 22-23 април в Амстердам, Холандия.

Британският град Глазгоу ще бъде домакин на европейското първенство в зала през 2019-а година. Столицата на Шотландия ще приеме домакинството на състезанието от Белград, който е домакин през 2017-а.

Следващите две европейски първенства за юноши и девойки младша възраст (до 18 години) ще се организират в Гьор, Унгария през 2018 г. и в Риети, Италия през 2020 г. Първият подобен шампионат е насрочен за тази година (14-17 юли) в Тбилиси, Грузия.

Беше взето и важно решение за Европейските отборни първенства, който ще бъдат на 2 години от 2017-а. Така европейското за мъже и жени на открито, което е най-голямото състезание организирано от ЕА, няма да съвпада с Европейските отборни шампионати и всяка година ще има голямо европейско състезание по лека атлетика.

Съветът заседава в Амстердам, тъй като от 6 до 10 юли 2016 г. в холандската столица ще бъде европейското първенство за мъже и жени.

Членовете на съвета, сред които е президентът на БФЛА – Добромир Карамаринов (първи вицепрезидент на ЕА), завършиха заседанието в Амстердам с обща снимка с талисмана на европейското първенство.

Share Button