Джейми Нието парализиран след задно салто

Джейми Нието, който има четвърто и шесто място на олимпийски игри в дисциплината скок височина, е парализиран след задно салто, става ясно от Фейсбук страницата на Ато Болдън.

„Молитви за олимпиеца Джейми Нието. Беше ми казано, че той е пострадал след задно салто. Ето какво получих като информация: Джейми в момента е в операция за декомпресиране на гръбначния стълб. Ядрено-магнитният резонанс е показал липса на фактури и на разкъсвания. Има обаче травма на гръбначния мозък, която предизвиква парализа. Мисълта за операцията е, че след като гръбнака бъде декомпресиран, налягането ще се освободи и Джейми ще може да започне да се възстановява. Преди операцията, той можеше да движи съвсем малко ръката си и пръстите и имаше чувство в стъпалата, но не можеше да ги движи. Докторите казаха, че след операцията ще се знае повече за състоянието му”, споделя във Фейсбук бившият елитен спринтьор Ато Болдън.

Нието е на 39 години и не се състезава от 2013-а. Той беше четвърти на игрите в Атина-2004 и шести в Лондон-2012. На световното първенство в Париж-2003 се класира седми. Личният му рекорд е 2.34 от 2004-а.

Share Button