„Мтел атлетика за младежи“ стартира на 26 април

Набиращата голяма популярност в България верига състезания „Мтел – атлетика за младежи“ ще стартира на 26 април (вторник).

Първото състезание от втората поредна година ще се проведе на ст. „Васил Левски“. Стартът е в 9:30 часа. Участие ще вземат момичета и момчета на възраст от 11 до 13 г. „Мтел – атлетика за младежи“ се реализира от БФЛА и водещия мобилен оператор Мтел. Всеки един от стартовете включва трибой. Тазгодишното издание на веригата включва 9 големи състезания в София, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Правец, Сливен и голям финал в Русе. По традиция ще има и много състезания в училищата в цялата страна. От тази година „Мтел – атлетика за младежи“ ще има и своя страница във Фейсбук, където участниците ще намират актуална информация, снимки и клипове от състезанията.

През 2015-а година във веригата участваха 4000 ученици. Целта на организаторите тази година е тази бройка да достигне до 10 000, като от тях ще бъдат подбирани най-добрите, които да продължат да тренират професионално лека атлетика.

 

Share Button