Габриела Петрова с пълни права да се състезава

Спортист номер 1 на България Габриела Петрова ще може да се състезава, обявиха в съобщение от клуба й Локомотив-Пловдив.

С официално писмо на ИААФ от днес 18.04.2016 се отменя забраната за участие в състезания на Габриела Петрова.“ – съобщават от клуба.

Правата на Петрова бяха временно спрени в началото на този месец заради съмнения, че е употребявала препарат съдържащ в себе си забранената съставка. След съобщение на Световната анти – допинговата агенция (УАДА) за изследвания свързани с веществото мелдоний, ИААФ реагира с отмяна на временното спиране на правата на атлетката, но разследването все още продължава. 

Информацията за временното спиране на правата на атлетката не бяха публично обявени по-рано, поради клаузи за конфиденциалност. СКЛА Локомотив Пловдив своевременно ще съобщава за развитие по случая , когато това е възможно и съобразно кодекса на съответните институции„, уточняват от Локомотив-Пловдив.

Петрова, която е вицешампионка от европейското първенство в зала в Прага през март 2015 г. и четвърта на световното първенство на открито в Пекин през август, не е спирала да се готви за европейскто първенство в Амстердам в началото на юли и олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

Share Button