Над 100 атлета отново бягат в Сунгурларе

Третото издание на кроскънтри състезанието „Сунгурларска долина“ ще бъде на 9 април (събота) на традиционното трасе в местноста „Ичмаята“ в близост до Градския стадион.

Организаторите съобщиха, че очакват около 80 картотекирани атлети от цялата страна и 50-60 местни деца, който ще участват на различни дистаниции.

Сред записание атлети са националната рекордьорка на 3000 м стипълчейз Силвия Дънекова (Европул –Бургас), която ще се надбягва с миналогодишната победителка Моника Георгиева (Локомотив 2010 – Горна Оряховица).

При мъжете многократният шампион на 800 м Сава Тодоров (Дунав – Русе) ще има за конкуренция Стоян Владков (Локомотив – Дряново) и Стоян Тевекелев (Локомотив – Дряново).

В другите възрастови групи ще бяга рекодьорката на България на 2000 м стипълчейз за девойки младша възраст Наталия Иванова (Атлетик 90 – Луковит).

Организатор на състезанието е многократният шампион на маратон и планински бягания Шабан Мустафа със съдействието на община „Сунгурларе“,  ОСК „Сунгурларе“ и магазини за спортни стоки SLS, които са предствители на японската марка MIZUNO.

Повече информация за състезанието може да намерите тук

Share Button