Габриела Петрова даде пресконференция

Спортист номер 1 на България Габриела Петрова, нейният треньор Атанас Атанасов и мениджърката й Веница Атанасова дадоха пресконференция на 28 март в Пресклуб „България“ в София.

Пресконференцията бе по повод появилата информация, че Петрова е дала положителна допинг-проба с веществото мелдоний, което бе открито и в пробите на още десетки спортисти от висока класа в последните няколко месеца.

Мелдоний е забранен от 1 януари 2016 г., но от Световната анти-допингова агенция още не са дали информация дали спортисти, които са изпозвали препарати с това вещество преди тази дата, могат да дадат положителна проба.

На пресконференцията вицешампионката на Европа в зала и четвъртата на световното на открито на троен скок Габриела и нейният екип обясняват, че са следили анти-допинговата листа и не са приемали препарати с мелдоний след септември 2015 г.

От Българска федерация лека атлетика и ИААФ (Международнатта асоциация на атлетическите федерации) още няма официална информация по случая, защото още тече срокът за конфиндециалност при допинг проби.

Какво казаха на пресконференцията Габриела Петрова, Атанас Атанасов и Веница Атанасова вижте тук

Снимка и видео: sportal.bg

Share Button