Адидас – основен спонсор на световното по полумаратон

Един от най-големите производители на спортни стоки в света германският концерн „Адидас“ има видимо присъствие на световното първенство по полумаратон в Кардиф.

На експото отворено специално за шампионата фирмата е заела най-голяма площ, а стоките брандирани със символите на Уелс се разпродават за минути.

dav

dav

От „Адидас“ са облекли 1200 доброволци и съдии обслужващи световното първенство в Кардиф, както осигуряват ранички за всеки от състезателите,официалните лица и медиите.

Преди седмица на световното първенство в зала в Портланд, САЩ германците също имаха най-видно място в брандирането на състезанието.

В началото на годината имаше информации, че от „Адидас“ ще прекратят партньорството си с ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации), поради скандалите около организацията, но това се оказаха слухове разпоространени от някои медии.

dav

dav

Другите основни спонсори на световното първенство по полумаратон в Кардиф са японските компании Канон и Сейко.

Медицинският университет в Кардиф пък е сключил договор с ИААФ за името на първенството, като състезанието се казва ИААФ/Университет на Кардиф световно първенство по полумаратон.

Висшето учебно заведение ще осигури над 500 студенти доброволци за събитието, много от възпитаниците му ще бягат с любителите, а благотворителният фонд, който са създали от университета ще се използва за лечение на деменцията и здравето на ума.

И още няколко факта за мащаба на световното:

  • В деня на състезанието ще бъдата рададени над 100 000 бутилки минерала вода (0.500 л)
  • Над 120 000 писма са разпратени вна жителите и фирмите в Кардиф, за да ги информирата за събитието
  • 15 000 бана ще бъдат раздедени след финала на завърпилите дистанцията
  • Очакват се над 16 000 да стартират в масовото бягане на полумаратон
  • 60% от любителите бегачи са мъже, а 40% – жени, като средната възраст е 39 години
Share Button