Новият брой на списание „Атлетика“  е готов

Брой 1 на списание „Атлетика“ за 2016 година ще излезе на 23 март.

Корицата на броя отново е посветени на Габриела Петрова. В края на миналата година Габриела беше избрана за  Спортист на България за 2015 година.

Списание „Атлетика“ и партньори на БФЛА също наградиха Петрова и треньора й Атанас Атанас като най-добър атлет и треньор на страната ни на специална церемония, за която екипът на списанието припомня на страниците си.

В новия брой любителите на леката атлетика за 17-а поредна година ще могат да видят една компилация на българските и световните ранглисти за предходната година.

 В началото на годината се проведоха и няколко национални шампионата като медалистите и техните резултати са припомнени в  новия брой на „Атлетика“.

Два силни национални рекорда за девойки в зала постави младата ни надежда в бяганията Диляна Минкина. Специално интервю за плановете на талантливата пирдопчанка може да намерите в брой 103 на „Атлетика“.

На световната сцена също имаше доста интересни резултати и няколко световни рекорда в зала. Екипът на списанието се е постарал да избере най-важните събития от състезанията в зала преди световното първенство в Портланд, САЩ.

Най-силната дисциплина в началото на годината може би бе овчарския скок, където през няколко дни падаха световни и лични рекорди в различни възрастови групи. Дневник на зимните събития в овчарския скок ще прочетете в специална статия за дисциплината.

В новия брой може да намерите още много любопитни и полезни материали от света на леката атлетика от края на 2015- и началото на 2016-а година.

 

 

Share Button