Ивайло Караньотов дари щафетна палка с историческа стойност

Ивайло Караньотов дари на Музея на спорта щафетната палка с която е поставен българския рекорд на 4х100 м за мъже през 1980 година.

Караньотов направи жеста пред около 100 атлети, треньори, деятели и фенове на българската атлетика по време на представянето на книгата на професор Жалов „Бягания“, което се състоя на 10 март на националния стадион ‚Васил Левски“ в София.

dav

dav

На 1 август 1980 г. на финала на олимпийските игри в Москва четворката  Павел Павлов, Владимир Иванов, Ивайло Караньотов и Петър Петров завършва на шесто място на 4х100 м  с време 38.99, което не е подобрено от български квартет до ден днешен.

Караньотов днес призна, че тайно е взел палката след финала и вече повече от 35 години я пази в дома си.

След активната си спортна кариера Ивайло се отдава на бизнес начинания и на любимите си моторни спортове. Той е и треньор на неговия син Ангел Караньотов, който е един от най-добрите български състезатели по мотоциклетизъм.

През годините Ивайло никога не забравя за първия си спорт и е един от основателите на списание „Атлетика“ през 1999 г., а през 2010 г., по негова инциатива, се събират всички най-добри спринтьори в историята на българската атлетика.

MG_3626

Share Button