Веригата Мтел атлетика за младежи с 10 състезания за 2016 година

Веригата  за подрастващи атлетически таланти Мтел атлетика за младежи ще има десет старта през тази година.

Веригата ще започне в София през април и ще мине през градовете Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Правец и Русе, като се очаква в различните състезания да преминат картотекирани атлети от цялата страна.

 Целта на състезанията е разширяване на състезателния календар на младите атлети, които ще се състезават на трибой – 60 м, скок дължина и 600 м (момичета)/800 м (момчета).

Както през миналата година в стартовете от веригата ще бъдат допускани най-добрите 18 момичета и 18 момчета от националния шампионат в зала през 2016 г., както и състезатели от регионалните атлетически клубове.

Новото през 2016 година е, че в за крайното класиране ще бъдат взети пет от най-добри състезания с най-много точки от веригата, което ще направи борбата за призовите места непредвидима до финала на 30 септември в Русе. Пълният регламент за участие във веригата очаквайте скоро на www.bfla.org

Веригата състезания е част програмата Мтел атлетика за младежи, която е създадена от БФЛА и най-големия мобилен оператор в България – Мобилтел. Другите активности от програмата вклюват детски атлетически състезания в училищата в цяла България, представяне на големите атлетически турнири в България, както летен атлетически морски лагер и още активности, които да привлечат младите хора към олимпийски спорт номер 1.

През 2015 година в програмата се включиха над 4000 деца, а целта през 2016 г. е да се достигнат около 10 000 младежи.

 

Дати на веригата състезания Мтел атлетика за младежи за 2016 година:

17 април – София

26 април – София

11 май – София

18 май – София

20 май – Велико Търново

28 май – Стара Загора

29 май – Пловдив

18 септември – Сливен

22 септември – Правец

30 септември – Русе

Share Button