Балканският шампионат по кроскънтри се отлага (обновена)

Балканският шампионат по кроскънтри, който беше насрочен за 12 март в сръбския град Чуприя се отлага поради бедственото положение обявено в западната ни съседка.

АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) съобщи на официалната си страница в интернет www.balkan-athletics.eu, че поради проливни дъждове и наводнения състезанието се отлага. Сръбската атлетическа федерация и общината на Чуприя имат намерение да организират събитието на друга дата през октомври или ноември, кото ще бъде определена на балканския шампионат за мъже и жени в Питещи, Румъния на 25-26 юни.

 Сърбия обяви бедствено положение заради наводненията, предизвикани от проливните дъждове.

Извънредното положение засяга общините Чачак, Нови Пазар, Ареле, Лучане, Тополе, Пожеге, Баине Баще, Иванице, Рашка, Ляг, Рача, Косйерица (селата Сеча река, Годешево, Маковище), Приеполе, Кралево и Тръстене. Там са евакуирани 710 домакинства, предава Радио-телевизия Сърбия (РТС), цитирано от агенция „Фокус“.

Много пътища са залети от придошлите реки. Няколко свлачища са се активизирали в района на Лучани.

Специализирани екипи от Белград и Нови Сад са изпратени в наводнените райони, за да помагат на бедстващите пише standartnews.com

Вижте кои атлети бяха селектирани в отбора на България за балканския шампионат по кроскънтри

Share Button