Историята на бяганията в България през погледа на професор Жалов

Професор Константин Жалов ще представи петата си книга от поредицата „Покоряване на върховете“ в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“ на 10 март (четвъртък) от 11:00 часа.

Книгата е посветена на българските успехи в бяганията, като са включени дисциплините от 100 до 10 000 м, препятствените бягания и класическите щафети на 4х100 м и 4х400 м, както и спринтовете на 60 м и 60 м с препятствия в зала.

Авторът е направил задълбочени анализи на някои от дисциплините илюстрирани с графики и е „разчупил“ научния и статистически стил на книгата с интервюта на главните действащи лица или техните биографии.

Поредицата книги, която написа професор Константин Жалов е посветена на най-големите български успехи и личности в леката атлетика. Поредицата започна със скоковете през 2011 година, премина през хвърлянията, а в края на 2015 година излезе и историята на славните моменти на българските успехи в бяганията.

Koritsa-kniga-zadna13122015

Професор Жалов кани всички, които се чувстват съпричастни с тези успехи на представянето  на книгата на 10 март (четвръртък) в Музея на спорт на националния стадион „Васил Левски“.

Някой от най-големите ни атлети и треньори в историята като Гинка Загорчева, Софка Попова, Георги Димитров, Йорданка Благоева, Иванка Христоова вече са потвърдили своето присъствие на представянето.

За предишната книга на професор Жалов вижте тук

Share Button