Делибашев изтръгна победата при юношите

В едно от най-интересните бягания на националния шампионат по кроскънтри в Луковит  Спасимир Делибашев (Тракия – Пловдив) успя да финишира като шампион при юношите старша възраст.

Бегачите тръгнаха в бавно темпо, а по средата на разстоянието Александър Сръндев (Юниверсал – София) поведе колоната. Делибашев и Георги Гергов (Стратеш Атлетик – Ловеч) реагираха на атаката и успяха да се откъснат напред в последните 2 километра, като за третото място останаха да се борят Сръндев и петият от европейскто първенство за юноши на 3000 м стипълчейз от 2015 г. Иво Балабанов  (Джордан – Благоевград).

В последният километър имаше няколко разменени атаки между Делибашев и Гергов, но пловдивчанинът показа силния си финален спринт и с 21:08 триумфира с третата си шампионска титла за тази година. На шампионатите в зала преди 2 седмици той взе златото на 1500 и 3000 м. Това беше и третата титла от кроса на групата на треньорката Радмила Станкович след победите на Димитър Аргиров при момчетата до 16 години и Лиляна Георгиева при девойките младша възраст.

В спора за третото място изненадващо надмощие взе Александър Сръндев, който надбяга Балабанов с 4 секунди – 21:30 срещу 21.34.

Share Button