Турнир събра елита на европейската атлетика и сръбската държава

Атлетически турнир на 1 март по случай откриване на нова атлетическа зала в Белград събра цвета на сръбското общество и ръководството на Европейската атлетическа асоциация.

Съоръжението бе открито от президентът на Сърбия Томислав Николич в присъствието на президента на европейската атлетика Свен Арне Хансен и първият вицепрезидент на организацията Добромир Карамаринов, кмета на Белград Синиша Мали, министърът на младежта и спорта Ваня Удовичич, главният секретар на министерството на отбраната Зоран Джорджевич, президента на сръбската атлетическа федерация Веселин Йеровсимович и генералния секретар Свободан Бранкович.

Atletika-Prvi-Srpski-Doranski-Miting-u-Atletici135 (1)

Откриването на залата и състезанието уважиха и двукратната световна шампионка в скока на височина Бланка Власич, тенесист номер 1 в света Новак Джокович, атлетическия мениджър Георги Павлов и други личности от европейския и спортен елит на Балканите и Европа.

След откриването на залата се състоя отделна среща на президента на Сърбия и атлетическата местната атлетическа федерация с Хансен и Карамаринов, на която бяха обсъдени  задачите на европейското първенство в зала в Белград през 2017 г. Добромир Карамаринов ще бъде представителят на Европейската атлетика, който ще отговаря пряко за организацията на първенството. В рамките на турнира бяха обявени и най-добрите сръбски атлети, треньори и клубове за 2015 година като на кратка церемония бяха наградени Асмир Колашинац и Ивана Шпанович – атлет и атлет на Сърбия за миналата година.

DSC_6792 - Copy

Новата зала изцяло е посвената на леката атлетика и има 1500 места за зрители. Тя ще може да се използва целогодишно от атлетите като офисите на сръбската атлетическа федерация ще бъдат в съоръжението. Новооткритата зала ще бъде тренировъчна база за всички участници в еврошампионата през 2017 г., а стартовете от първенство ще бъдат в 20-хилядната „Комбанк арена.

Повече за турнира в Белград и българското участие там прочетете тук

logo-eng_1

Belgrade_Arena_Serbia

Share Button