Божидар Вангелов: Застанах на старт с типичния за възрастта ми оптимизъм!

Божидар Вангелов спечели три медала още с първото си участие на национален шампионат.

В залата в Добрич той заслужи два бронзови медала – на 60 м със 7.28 сек (в серията 7.42 сек) и на 200 м с 24.33 сек (в серията 24.78 сек) и златен с щафетата 4 х 200 м. при момчетата до 16 години.

Божидар е роден на 9 март 2001 г. в гр. Бургас. Тренира лека атлетика едва от октомври 2015 година. Състезава се за СКЛА „Вая“- Бургас. Негов треньор е Георги Бахчеванов.

В блиц интервю за „Атлетика“ дебютантът сподели, че е излязъл на пистата с типичния за възрастта му оптимизъм и надежда за призово класиране. Доволен е, че е спечелил три медала при първото си участие на национален шампионат. Определя го като основа следващи успехи в спринта, защото вярва, че има още много резерви, за да подобрява личните си постижения.

Подготовката му за националния шампионат е била доста кратка. „През октомври 2015 година спечелих един регионален старт. Тогава започнах да се готвя за първенството, – разказва Божидар. Под ръководството на треньорите ми в СКЛА „Вая 94“ тренирах един път на ден, четири дни в седмицата. В Бургас няма подходяща зала за зимна подготовка, поради което всяка събота пътувахме до Сливен, за да тренираме.“

Според него, успешно се е представил, защото е бил много дисциплиниран по време на тренировките и много мотивиран на самото състезание.

Затова благодарностите му са към преподавателя по ФВС Светла Петканова и треньора Георги Бахчеванов.

В края на март атлетът ще участва на международен турнир Александропулис, Гърция, а през май – на два регионални турнира в Бургас.

„Лятото ще бъде „горещо“. Амбициран съм да спечеля медали с благороден блясък и на националното първенство на ст.„Васил Левски“ през юни“ – не крие амбициите си Божидар Вангелов.

DSCN3777

 

 

 

Share Button