Шампионът Илия Сивков: Не става само с талант!

В блиц интервю за „Атлетика“ националният шампион на скок дължина и скок височина за юноши старша възраст Илия Сивков от „Хеброс“ – Харманли сподели, че е очаквал победата в хоризонталния скок, но не и във вертикалния. 

Атлетът разказа, че е влязъл в залата с нагласа за титла и за добър резултат на скок дължина. Доволен е от победата, но не и от резултата (6.84 м). Имал е нагласата за повече, но опитите му се получили с отскок на 40 сантиметра от дъската. За сметка на това е доволен от представянето си в скока на височина. Не се е готвил специално за тази дисциплина, има само една тренировка и затова е доста изненадан от резултата (1.95 м).

„Бях се съсредоточил върху скока на дължина и когато не постигнах желаното, си го изкарах на другия сектор,“ – обяснява Илия.

Шампионът се оплаква, че не е имал почти никакви възможности за пълноценна подготовка. През зимата тренира в зала, дълга 20 метра, без трап, където се скача върху дюшеци. Затова по време на държавното първенство така и не успява да стъпи нормално на дъската – просто няма къде да тренира разбега си.

„За щастие, поне съм здрав“, – гледа оптимистично на нещата талантливият юноша.

Той е категоричен: „Не става само с талант. Трябват усърдни тренировки, жажда за победа и постоянство!“

Благодари специално на треньора си Димитър Карамфилов и на родителите си, които са вярвали в него повече, отколкото самият той в себе си. Специални благодарности на всички приятели, които го подкрепят и са до него.

Не знае кое ще бъде следващото състезание, на което ще участва, но се надява да е по-скоро, защото иска да покрие норматив за участие на европейско първенство. И след това да участва на него.

Моли се само да е здрав – тогава всичко се постига!

Share Button