Шампионът Мартин Живков: Надявах се и очаквах победата!

В блиц интервю за „Атлетика“ националният шампион на 400 м при момчетата до 16 години Мартин Живков („Академик“ – София) сподели, че е доволен от резултата, но целта му е била титлата.

Признава, че е очаквал победата на 400 м. На 200 м е знаел, че няма да може да победи брат си Веселин, но ако не са били двете изтощителни бягания на по-дългия спринт, със сигурност е щял да бъде по-конкурентен.

През лятото обаче се надява да бяга 200 м под 24 секунди.

Най-голяма заслуга за успехите му, разбира се, имат треньорите Христо Стоянов и Моника Гачевска. Тренира шест пъти седмично и понякога е доста тежко, но не се оплаква.

Все още не знае кое е следващото лекоатлетическо състезание, на което ще участва, но със сигурност в началото на март ще се пусне на държавното първенство по ски алпийски дисциплини, където ще гони класиране в шестицата.

„Амбициите ми за лятото са отново да спечеля титлата на 400 м, както и да направя бягане под 52 сек и да съм поне втори на 200 м, – разказва за плановете си Мартин. – Иска ми се да намерим четвърти човек за нашия отбор, с който „Академик“ – София да направи силна щафета за държавното първенство.“

 

Share Button