Шампионът Димитър Балев: Почерпих дух от играта на Трифон Иванов!

В блиц интервю за „Атлетика“ националният шампион на 400 м за юноши младша възраст Димитър Балев от „Черно море Атлетик“ – Варна сподели, че не е бил напълно здрав преди старта, но е имал усещането, че ще спечели бягането.

Атлетът е категоричен, че излизайки на старт, винаги е настроен позитивно и очаква добро класиране.

„Когато започнах да тренирам лека атлетика, – спомня си Димитър – треньорът ми каза, че войник, който не мечтае да стане генерал, и атлет, който не мечтае да стане шампион, никога не успява!“

Определя резултата си от Добрич (52.29 сек) като приемлив, като има предвид състоянието си.

Шампионът не се е готвил специално за този старт, защото с треньора му гледат на зимния сезон като преходен. Затова смята, че от полза му е бил едноседмичният лагер в Добрич, за да свикне с пистата, за което благодари на федерацията по лека атлетика.

„В основата на успеха си Димитър поставя на първо място тренировките, но не по-малко важна е мотивацията. Преди състезанието си повтарях, че не трябва да се предавам по време на бягането и особено във финалната права, където знаех, че ще е тежко, – разказва атлетът. – Преди старта гледах клип в памет на великия футболист Трифон Иванов и мога да кажа, че почерпих дух от сърцатата му игра.“

Шампионът благодари за успеха си най-вече на треньора Пенчо Пенев за всеотдайността, на семейството си – за подкрепата, както и на съотборниците си, с които тренировката става по-приятна.

Все още не знае кое ще е следващото му състезание, но иска да бяга 400 м с пр. на европейското първенство за юноши и девойки младша възраст в Тбилиси това лято. „Участие във финал е най-малкото, с което ще се задоволя,“ – категоричен е Димитър Балев.

 

 

Share Button