Турнирът на Рено и Бубка – пряко по Евроспорт

Турнирът „Всички звезди на овчарския скок“, който организират световните рекордьори Рено Лавийени и Сергей Бубка, ще бъде предаван днес (неделя, 21 февруари) пряко по Евроспорт!

Преди 2 години Лавийени покори 6.16 и подобри абсолютния световен рекорд на Бубка (6.15) на турнира в Донецк пред погледа на легендарния украинец. По-късно обаче залата в Донецк изгоря и това традиционно състезание за „овчарите“ не успя да се проведе през 2015-а. След разговори между двамата рекордьори и шампиони сега ще има своеобразно продължение в Клермон-Феран (Франция). Рено е директор на турнира, а Сергей – президент на организационния комитет. Всъщност преди 22 години в същата зала имаше състезание по овчарски скок, което Бубка спечели с 6.00! Тогава то бе организирано от треньора на Рено – Филип Д’Енкос. 

За новия турнир са поканени 24 звезди в овчарския скок – 12 мъже и 12 жени. Прякото предаване по Евроспорт ще започне около 17:45-18:00 в зависимост от края на състезанието от Световната купа по ски скокове в Лахти (Фин). Вчера във финланския зимен курорт имаше силен вятър и отборната надпревара беше отменена. Прогнозите за днес не са много добри, така че включването от Клерон-Феран може да стане още в 16:30! Коментатор на турнира ще е Ангел Искрев, с който ще можете да комуникирате и посредством Туитър.  

Share Button