Жури д‘Апел опреди класирането на високите хърдели в Добрич

Драматичен финал на 60 м с препятствия се получи в решителното бягане при мъжете на националното първенство в зала в Добрич.

Цветомир Киров (Лудогорец – Разград) и Милен Вълканов (Берое – Стара Загора)  връхлетяха заедно на финала с равно време 8.26 и дори фотофинишната снимка не можа да ги раздели.След претенции за титлата и от двата клуба жури д‘Апел определи два златни медала. Бронзът отиде при Николай Николов (Тракия 96 – Пловдив), който надделя също с милиметри над Велко Николов (ЦСКА) с 8.68 срещу 8.71.

При жените в тази дисциплина Ива Александрова (ЦСКА) е новата шампионка с 8.87.

IMG_9987

Атлетически клуб Евър – Варна излъчи първенеца на България при юношите – Радослав Стефанов, който също завоюва трудна победа с 8.55 срещу 8.58 на Михаил Николов (КЛАСА). Стефанов влезе с последно време на финала от сериите – 9.17, но там беше без грешка. Станимир Йорданов (Супер Спорт Варна) е с трети с 8.70.

Мила Лазарова (Вучето – Самоков) спечели втората си титла от шампината в зала при девойките старша възраст на 60 м хърдели. Лазарова премина за 9.03 през препятствията (9.16 в сериите), а нейната основна конкурентка Ивелина Здравкова (КЛАСА) бяга 9.14 (9.10 в сериите) за сребърния медал. Трета е Ева Спасова (Черно море Атлетик – Варна) с 9.40 (9.85).

Мила Лазарова е шампионка и на скок дължина от 19 февруари с 5.43. Сребърният медал в тази дисциплина е за шампионката на тройния скок Златина Рандева (Сливен) с 5.35, а бронзът за Александра Троева (Пълдин – Пловдив) с 5.08.

Снимки: Александър Стоянов, touchline.bg и lap.bg

Share Button