Шампионът Веселин Живков: Надявах се да подобря рекорда на 60 м!

В блиц интервю за „Атлетика“ националният шампион на 60 м и 200 м при момчетата до 16 години Веселин Живков („Академик“ – София) сподели, че се е очаквал победата и на двете дистанции, но е бил изненадан от силната конкуренция. 

Надявал се да подобри и националния рекорд на 60 м, който е във възможностите му. Титлата от национален шампионат обаче е по-важна. Затова е доволен от резултата.

„Подготовката беше дълга и мъчителна, но без болка няма успех, – казва Веселин. – Успях да направя няколко старта в зала през последните три седмици, като на един от тях подобрих националния рекорд на 200 м.“

За успехите си той благодари на първо място на треньорите си Христо Стоянов и Моника Гачевска, които притежават умението да вкарват във форма за важните състезания. Ключът към успеха според младия шампион е в усилената подготовка и добрата мотивация за победа.

Сега какво предстои? Ако Христо Стоянов успее да намери още някое състезание в зала, младият спринтьор ще участва там. Ако няма такива състезания, следващите стартове ще бъдат участие в държавното първенство по ски алпийски дисциплини.

„Целите за лятото ми са още по-големи, – споделя Веселин. – Ще се опитам да подобря националните рекорди на 100 и 200 м. Също така бих искал да отида на балканиадата и европейското първенство за юноши младша възраст в Тбилиси.“

 

Share Button