Бубка с разкрития за кариерата си в „Преследвайки златото“ по Евроспорт 1

На 15 февруари точно в 19:00ч. Евроспорт ще подхрани страстта на своите фенове с изчерпателното интервю на легендата в овчарския скок Сергей Бубка. Историята на шесткратния световен шампион дава началото на първия епизод от предаването „Преследвайки златото“, което ще бъде в ефир  през следващите шест месеца.

30-минутният епизод, който ще се излъчва по телевизионните канали на Eurosport и онлайн на Eurosport Player, ще пренесе зрителите на пътешествие през забележителната кариера на Бубка, минала както през звездни върхове, като подобряването на световния рекорд 35 пъти, така и през спадове, както когато СССР бойкотира Олимпийските игри в Лос Анжелис през 1984г.  

Дългогодишният световен рекорд на Бубка от 1993г. е подобрен единствено от французина Рено Лавиени, който държи рекорда от 2014 г.. Французинът също ще вземе участие в „Преследвайки златото“, като ще запознае зрителите с динамиката на своята вълнуваща професия, използвайки най-иновативните технологии в рубриката „Технологично”.

Моменти от интервюто със Сергей Бубка

За първия в кариерата му Световен шампионат през 1983г.:

„Когато стоиш на почетната стълбичка и всички 70,000 човека са се изправили, за да покажат уважението си към твоята победа и успеха ти, това е невероятно откритие за стойността на спорта.“

За игрите в Лос Анжелис през 1984г.:

„Имах златната възможност да бъда Олимпийски шампион, но бях изритан по политически причини. Много болезнен момент от живота ми. Тогава разбрах, че моята държава повече не съществува.

За златния медал на Олимпийските игри в Сеул през 1988г.:

„Когато прескочих летвата, започнах да крещя, после се приземих, стоях изправен и пак крещях, след това седнах, станах прав още веднъж и побягнах, крещейки и скачайки по терена като дете! Сбъдваш мечтата си и ставаш шампион – Олимпийската титла остава завинаги!“

За разпадането на СССР и сформирането на Украйна през 1991г.:

„Благодарение на нашите победи и постижения Украйна се появи на картата.“

За златото, което не спечелва на Олимпийските игри през 1992г., въпреки че е главният фаворит:

Винаги съм бил критичен към себе си по отношение на игрите през 1992г. Сбърках за някои неща. Но в крайна сметка вината е моя – аз пропуснах.“

За Рено Лавиени и подобрения от него световен рекорд:

„Той подобри рекорда ми и това е страхотно постижение за леката атлетика, за овчарския скок и за бъдещите поколения състезатели в тази дисциплина.

 

Share Button