Нестле България разширява подкрепата си за активния начин на живот

Българският клон на най-голямата компания за храни в света – Нестле обяви проектите си в областта на стимулирането на активния начин на живот сред българското население за 2016 г. на специална пресконфренция на 10 февруари.

Събитието се състоя в спортна зала „Раковски“ в София с участието на представители на общинските структури на София, Пловдив, Варна, Бургас, Министерството на младежта и спорта и партньори на компанията, сред които е Българска федерация лека атлетика.

През 2016 г. Нестле България и парньорите й ще проведат за 11-и пореден път инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението и спорта. Освен жителите на София, Варна и Бургас, тазгодишната инициатива ще предизвика и пловдивчани.

 Нестле България подкрепя редица спортни проекти в цялата страна, а планът за 2016 г. предвижда разширяване на традиционните партньорства и добавяне на нови инициативи в календара на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Сред рекламните лица на инициативата от самото й създаване е и олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 – Тереза Маринова (на снимката заедно със заместник-ректора на НСА „Васил Левски“ и председател на съдийската колегия към БФЛА проф. Апостол Славчев).

Българска федерация лека атлетика организира от 2013 година семинари, демонстрации и състезания по програмата на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ . Досега в програмата са се включили десетки хиляди деца и са обучени стотици инструктори от цяла България.   

Следващият семинар по програмата „Детска атлетика – Нестле здрави деца“ е на 13-14 февруари в Стара Загора.

10250288_689157271133113_3039993486970734844_n

Share Button