Елена Исинбаева напусна състезанието във Волгоград заради стара травма

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок Елена Исинбаева не можа да участва на турнира във Волгоград, който се провежда в момента. 

Стара травма на ахилеса на отскачащия крак я принуди да прекрати участието си още на загрявката.

Почитателите на леката атлетика с нетърпение очакваха завръщането на кралицата на овчарския скок на пистата, което трябваше да стане на VI етап от руската верига „Гран при“. Това обаче днес не стана. Исинбаева направи няколко скока за загрявка, след което се отправи към лекаря.

„По време на загрявката ме заболя оттласкващият крак. Почувствах напрежение в ахилеса, усещането беше, че ако направя още един скок, ще се скъса, – каза видимо разочарована шампионката. – Съжалявам, че не можах да зарадвам почитателите си.“

„Имам стара травма на оттласкващия крак, която лекувах дълго, – обясни Елена. – На тренировките всичко беше наред, но сега на загрявката ме заболя. Здравето вече не е същото, като преди десет години. Ще мина на преглед първо тук, във Волгоград, после – в Москва, а след това ще летя и до Мюнхен. След заключението на лекарите ще мога да кажа колко тежка е травмата.“

Атлетката очакваше с огромно нетърпение състезанието. Треньорът й Евгений Трофимов дори сподели като свои очаквания, че възпитаничката му е в състояние да подобри световния рекорд в зала, постигнат неотдавна от Дженифър Сур.

Турнирът във Волгоград продължава в момента. Очаквайте подробности!

 

Share Button