Елена Исинбаева обеща голям скандал, ако руснаците пропуснат Игрите в Рио

Двукратната олимпийска шампионка в овчарския скок заяви, че възприема обвиненията срещу всички руски атлети в нарушаване на антидопинговите правила като лична обида. 

„Не може да дисквалифицираш целия отбор. Всеки случай трябва да бъде разглеждан поотделно. Да изкарваш всички спортисти наред без вина виновни… Да обвиняваш, че всички са лъжци – това е свръхнаглост, която аз възприемам и като лична обида. Обещавам, ще има грандиозен скандал, ако не бъдем допуснати до участие на олимпийските игри,“ – заяви рязко една от най-титулуваните и влиятелни атлетки по време на пресконференцията преди VI етап от руската верига „Гран при“. 

Именно на този турнир, който ще се проведе във Волгоград на 6 февруари, Елена Исинбаева ще запише първото си участие в състезание от две години и половина насам. Голямата шампионка прекрати временно състезателната си дейност заради бременност, а сега се завръща с амбицията за трета олимпийска титла.

Това не е първото твърдо заявление на именитата спортистка по повод разразилия се допинг скандал с руските атлети. Неотдавна красавицата заплаши, че ако някой си позволи да я обвинява в употреба на допинг, ще го съди до дупка и ще го накара да й плаща до живот.

Share Button