Турнирът в Дюселдорф – пряко по Евроспорт 1

11-ото издание на атлетическия турнир в зала в Дюселдорф ще може да наблюдавате в пряко телевизионно предаване днес (сряда, 3 февруари) по Евроспорт 1.

Главното събитие на турнира ще бъде в сектора за овчарски скок, където организаторите са събрали трима световни шампиони – последните двама на открито (Рафаел Холцдепе и Шоун Барбър) и настоящият в зала (Константинос Филипидис). По-рано през сезона Барбър стана член на ”Клуб над 6 метра”, а Холцдепе е в отлична форма и има намерение да се присъедини към елитната компания в най-скоро време.

В спринта на 60 м ще участва най-бързият през годината до момента Юлиан Ройс, който на 29 януари изравни рекорда на Германия с 6.53 в Ерфурт. През 2014-а Ройс подобри рекорда на 100 м от времето на ГДР (10.06 на Франк Емелман от 1985-а), а сега е на ред да падне и Свен Матес (6.53 през 1988-а). Сред конкурентите на Юлиан ще бъдат петият на 100 м от световното първенство в Пекин Майк Роджърс (САЩ), неостаряващият Ким Колинс (Сент Китс и Невис) и рекордьора на РЮА на 100 м Хенрико Браунтайс.

Останалите дисциплини в програмата на турнира са: 800 м (с Адам Кшчот, Пиер-Амброаз Бос и Алфред Кипкетер), 1500 м (Сайлас Киплагат, Илиджая Манангой, Колинс Чебой и Якуб Холуша), 3000 м (Калеб Ндику, Едуин Сой, Айзая Коеч, Пол Кипсиеле Коеч и Йенев Аламирев) и 60 м с пр. (Орландо Ортега, Гарфилд Дариен, Дмитри Баску и Алийк Харис) при мъжете; 60 м (Барбара Пиер, Росанджела Сантос, Ева Свобода и Муджинга Камбунджи), 800 м (Селина Бюхел, Йоанна Йозвик, Фабиене Колман и Рабабе Арафи), 60 м с пр. (Алина Талай, Синди Роледер и Ниа Али), скок на дължина (Ивана Шпанович, Шара Проктър и Ерика Ярдер) и троен скок (Кристин Гириш, Патриция Мамона и Сузана Коща) при жените.

Прякото предаване по Евроспорт 1 е от 20:00 до 22:00 часа (българско време).

Share Button