Победителите от „Мтел атлетика за младежи“ получиха нови награди

Александър Димитров (Дунав – Русе) и Вивиан Кръстева (Рилски атлет – Самоков) бяха поканени от Българска федерация лека атлетика и Мтел на церемонията „Атлет на България“ в София на 1 февруари.

Двамата таланти спечелиха генералното класиране във веригата „Мтел – атлетика за младежи“ през 2015 г.  На финала на веригата на 1 октомври 2015 г. в София Мтел награди Димитров и Кръстева с мобилни телефони и селфи-стикове, а БФЛА осигури ранички „Найки“ за медалистите при момичетата и момчетата.

На церемонията „Атлет на България“ младите атлети също получиха подаръци от Мтел, както и безплатен тренировъчен лагер на морето през август 2016 г.

Александър и Вивиан бяха наградени в присъствието на атлет номер 1 на България за 2015 г. – Габриела Петрова , нейния треньор Атанас Атанасов, президента на Българската федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и директора „Корпоративни комуникации“ в Мтел Илияна Захариева.

Двамата благодариха на треньорите и семействата си за подкрепата. През 2016 г. Александър и Вивиан ще се състезават при момчета и момичета до 16 години.

Резултатите от веригата „Мтел атлетика за младежи“ при момичета вижте тук

Резултатите от веригата „Мтел атлетика за младежи“ при момчета вижте тук

Повече за церемонията „Атлет на България“ тук

Снимка: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Share Button