Габриела Петрова официално беше наградена за атлет номер 1 на България

Габриела Петрова получи награда като атлет номер 1 за 2015 г. на специална церемония в София на 1 февруари.

Церемонията, която се състоя в четиризвездния хотел „Метрополитен“, се организира от родната федерация по атлетика, списание „Атлетика“, www.atletikabg.com и партньори на БФЛА.

Най-големият мобилен оператор в България – Мтел за пореден път осигури награди за най-заслужилите атлети. Габриела Петрова получи мобилен телефон като атлет номер 1 на България, както и треньора й Атанас Атанасов. Наградите бяха връчени от президентът на Българската федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и директорът „Корпоративни комуникации“ в Мтел Илияна Захариева.

Габриела бе избрана за атлет номер едно в анкетата на списание „Атлетика“ през ноември 2015 г.

За най-прогресираща млада атлетка бе обявена 15-годишната талантлива бегачка на средни и дълги разстояния Лиляна Георгиева. Възпитаничката на треньорката Радмила Станкович не присъства на церемонията, тъй като е на тренировъчен лагер в Добрич, но ще получи новия си мобилен телефон по време на националните шампионати в зала.

Награди от Мтел получиха и победителите от веригата състезания „Мтел – атлетика за младежи“ от 2015 г. – Александър Димитров и Вивиан Кръстева. Двамата ще участват безплатно в летен тренировъчен лагер на морето през месец август.

На церемонията беше обявен и старта на новите инициативи по програмата „Мтел – атлетика за младежи“, които включват разширяване на веригата състезания за атлети под 14 години, създаване на Facebook страница на програмата и много атлетически демонстрации и съревнования по училищата в цяла България.

Share Button