Влашич скача 1.95, пропуска световното в зала

4-кратната световна шампионка в скока на височина Бланка Влашич спечели турнира в Сплит с 1.95, но после обяви, че няма да участва на първенството на планетата в зала през март.

32-годишната хърватка преодоля от първи опит последователно 1.85-1.91-1.95, но след един фаул на 2.00 се отказа от повече скокове. Влашич е №2 в ранглистата за сезона след Айрине Палшите (Лит), която победи в Котбус на 27 януари с 1.97. „Щастлива съм от представянето си, но десния крак ме наболява и затова реших да не участвам на световното първенство в зала в Портланд. Ще направим всичко възможно да съм готова за олимпийските игри в Рио. Чувствах, че съм готова да скоча 2.00, но болката ставаше по-силна. Появи се още при първия ми скок”, сподели през сълзи Бланка след състезанието. От нейния щаб й препоръчали да се откаже, но тя решила да продължи защото искала да победи пред домашната публика.

Влашич не е правила скокове на тренировки от повече от месец с цел да запази травмирания си крак за традициония турнир в Сплит.

Share Button