Турнир по лека атлетика във Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов ще даде първия старт на турнир по лека атлетика в обновената закрита писта на ст.“Ивайло“.

Състезанието ще се проведе този петък, 29 януари, от 11:30 часа.

Спортното съоръжение е изцяло ремонтирано. 1708  квадратни метра е новата настилка на закритата лекоатлетическа писта на Спортен комплекс „Ивайло”.

Настилката е произведена от полска фирма, лицензирана е от Международната лекоатлетическа фидерация IAАF. По проекта за енергийна ефективност е подменена цялостно дограмата на сградата, монтирани са 96 енергоспестяващи освететилни тела и пожароизвестителна инсталация. Въпросът с отоплението е решен с три газови конвектора за ниската част и два покривни топловъздушни апарати на швейцарската фирма „Ховал” зависоката част на пистата.

Освен това сградата е цялостно топлоизолирана. По време на ремонта стените и таванът на помещението, с обща квадратура 4 605 метра, бяха пребоядисани. Закупено е и ново лекоатлетическо оборудване. Трениращите вече разполагат с десет нови стартови блокчета, 20 препятствия, скочище, стойки и летви за скока на височина. Цялостно бе преоборудван секторът за скок дължина.

Доставени са нови дъски за отскачане, мек бордюр вече обгражда пясъчника, в който пясъкът е подменен. Закупени са още нов метален пръстен за сектора за тласкане и опорно сандъче за овчарски скок.

Share Button