Трети етап от „Гран при“ в Русия – Сидорова, Кучина и Фьодоров

В Москва завърши III етап от зимната руска верига „Гран при“. Силните резултати продължават да валят, макар повечето атлети да твърдят, че са в тренировъчен режим.

Европейската шампионка в овчарския скок Анджелика Сидорова прибави още пет сантиметра към резултата си за сезона и вече има 4.75 м. Това е второ постижение в ранглистата след онези 4.91 м на американката Дженифър Сур неотдавна. Сидорова сподели, че на състезанието е отработвала технически елемент от скока. На второ място завърши Олга Мулина с 4.50 м, а трета е бронзовата медалистка от европейското първенство Ангелина Краснова с 4.40 м. Следващият старт на Анджелика Сидорова е на 6 февруари във Волгоград, където ще има трудната задача да се изправи срещу Елена Исинбаева.

Без проблем световната шампионка Мария Кучина спечели скока на височина. Резултатът й е 1.93 м, като всички височини преди това атлетката преодоляваше от първи опит. С тези 1.93 м Кучина се изравни с украинката Оксана Окунева начело на световната ранглиста. След това тя направи и неуспешни опити на 1.97 м. На второ място е Кристина Королева с 1.91 м, на трето – Маргарита Мазина с 1.88 м.

Интересна битка се разви в скока на височина при мъжете. Сергей Мудров и Дмитрий Семьонов скочиха по 2.25 м. Семьонов преодоля височината от първи опит, а Мудров – от трети, което определи и класирането. На трето място завърши Михаил Акименко с 2.19 м.

В тройния скок при мъжете бронзовият медалист от европейското първенство в Цюрих Алексей Фьодоров не срещна сериозна съпротива и спечели с 16.71 м. Втори и трети са Владимир Головкин и Василий Гуркин – съответно с 15.59 м и 15.06 м.

В скока на дължина при мъжете младият Максим Юнякин изпревари считания предварително за фаворит студентски световен шампион Павел Шалин – 7.70 м срещу 7.59 м. Трети завърши Раил Кутуев с 7.49 м.

В скока на дължина състезанието не се получи силно. Победителка стана Екатерина Халютина с 6.23 м, пред Елена Машинистова с 6.19 м и Мария Бучелникова с 6.14 м.

При мъжете в овчарския скок победата бе за Георгий Горохов с 5.60 м. На второ и трето място с еднакъв резултат от 5.50 м са съответно Анатолий Беднюк и Илия Мудров.

 

Share Button