Професор Апостол Славчев ще бъде заместник-ректор на НСА

Председателят на съдийската колегия към БФЛА и член на редакционния екип на списание „Атлетика“ и www.atletikabg.com професор Апостол Славчев ще работи като заместник-ректор на Националната Спортна Академия „Васил Левски“.

На 17 декември 2015 г. проф. Пенчо Гешев бе преизбран за втори мандат за ректор на най-голямото спортно висше заведение у нас, а в началото на тази седмица той обяви и екипът, с който ще работи.

Академичният съвет на НСА на 20.01.2016 г с таен вот прие предложението на проф. Гешев, според което професор Славчев ще изпълнява длъжността заместник-ректор по качество на образованието и акредитация. За заместник-ректор по учебната работа бе избран за още един мандат доц. Николай Изов. В ресора по научната и международна дейност тази длъжност ще изпълнява проф. Татяна Янчева.

Професор Слачев е преподавател в катедра „Лека атлетика“, дълги години работи и като треньор на спринт и препятствия. Автор е на няколко книги и множество публикации свързани с правилознанието в леката атлетика и тренировката на лекоатлетите. Професор Апостол Славчев ръководи съдийската колегия към БФЛА от 2003 г., а през 2013 г. получи почетен плакет от Европейската атлетика за значителен принос за развитието на този спорт в България и Европа.

Под негово ръководство се провеждат всички големи международни шампионати и турнири в България, както и националните първенства на страната.

Share Button